Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Maroc (ghid turistic)

Articol postat de

Titlu: Maroc (ghid turistic);

Marocul a fost destinatia exotica la care au sperat sa ajunga multe generatii de turisti visatori. De la artistii romantici, la boemii generatiei Beat si Hippie. Aici ii intampina o cultura misterioasa, care s-a incapatanat sa isi ascunda secretele de calatorul intruziv. Acest ghid, aparut la editura Aquila, te imbie prin fotografii spectaculoase, in care Marocul pare sa aiba cel putin o mie de fete…si de nopti.

La inceputul ghidului vei gasi o introducere in cultura marocana. Datele istorice se imbina cu niste informatii referitoare la obiceiurile si ritualurile diferitelor triburi din zona desertica. Marocul este un spatiu al extremelor, al culorilor, al bazarurilor pline de miresme hipnotice. Exista un Maroc al opulentei, un Maroc unde s-au refugiat inteleptii mauri alungati din Spania, un Maroc al mirodeniilor si al covoarelor migalos lucrate in ateliere traditionale.

Pentru acel turist care nu a citit multe despre tarile in care predomina cultura islamica, arhitectura acestei tari este o incantare vizuala, iar plimbarile de-a lungul strazilor labirintice sunt naucitoare. Vocea imamului se revarsa peste forfota din fata pravaliilor, unde ti se ofera ceaiuri aromate pentru a te lasa mai usor ispitit de marfurile abil etalate de cei mai priceputi negustori. Negocierea este mai mult decat o regula adusa de primele caravane. Este o arta in care arabii par sa detina suprematia. Dar le place sa fie provocati de turisti si iti rasplatesc pe masura priceperea!

Parcurgand acest ghid, ai impresia ca ajungi intr-un furnicar, unde turistul are parte de experiente senzoriale ametitoare. Ce sa alegi pentru a-ti incepe calatoria in Maroc? Casablanca lui Ingrid Bergman, moscheile din Fes, legendara Medina sau mozaicurile din perioada romana? Nu trebuie sa lipseasca din planurile tale nici cosmopolitul Marrakech si nici zona lacurilor si a cascadelor. Siturile arheologice iti amintesc de un Maroc al istoriei tumultuoase, iar varietatea umana si estetica sunt darul taramului devenit o poarta spre halucinanta Sahara.

Trecutul invadeaza modernitatea. Sunt locuri unde timpul se incapateneaza sa stea pe loc. Mai gasesti urmasii berberilor, iar oarsele sunt pline de artizanii pentru care parfumurile si uleiurile aromatice, ceramica, bijuteriile si covoarele se produc exact cum se intampla cu multe secole in urma. Daca vei nimeri la timp, mai poti asista si la o nunta traditionala, plina de urari si podoabe abundente, amintindu-ti de arabescurile si detaliile care decoreaza mai toate constructiile istorice.

Nunta nu este singurul prilej oferit de Maroc atunci cand vrei sa-i cunosti mai bine comunitatile. Ai la dispoztiei numeroase festivaluri si ritualuri la care sunt invitati sa asiste si turistii. Daca esti un calator olfactiv, atunci poti vizita Marocul in februarie sau in mai. In februarie vei nimeri in mijlocul festivalului dedicat migdalior infloriti. Festivalul trandafirilor si al felinarelor de ceara te indeamna sa vizitezi Marocul in luna mai. In iunie poti asculta muzica simfonica in desert. Nici festivalul de folclor din Marrakech nu trebuie ratat daca vrei sa descoperi cultura tarii.

Ghidul contine si trucuri prin care poti evita capcanele. Vei mai gasi si idei de a-ti petrece timpul in Maroc, atunci cand ai obosit sa-l cutreieri in lung si-n lat. Restaurantele pentru toate gusturile te asteapta, iar daca esti un bucatar experimentat, vei afla unde poti gasi cele mai mari piete de peste, fructe de mare si mirodenii. Daca vei pune in bagaje acest ghid, inseamna ca ai, deja, la dispozitie un buget foarte bine calculat, pe baza informatiilor privind tarifele cerute la intrarea in muzee sau intr-o pravalie din bazar.

Puteti comanda online acest ghid vizitand site-ul editurii Aquila. Calatorie placuta!

Autor: An aparitie: 2008 (tradus in limba romana)
Titlu: Maroc (ghid turistic) Pret: 62.89 RON
Nr. pagini: 360 Editura: Aquila
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Maroc (ghid turistic), 10.0 out of 10 based on 1 rating
fb_share

renne

Subiecte: _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Aquila 93 | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.