Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Stephen King – Shining

Articol postat de

Stephen King - ShiningAutor: Stephen King
Titlu: Shining

Stephen Edwin King, cunoscut si ca Richard Bachman, este un autor american, celebru pentru romanele sale horror precum “Carrie”, “Rage”, “The shining”, “Christine”, “Blaze” si multe altele.

“Shining” a fost scris in 1977, fiind una dintre primele carti publicate de Stephen King. Cartea a fost ecranizata in 1980, de catre celebrul regizor Stanley Kubrick.

“Shining” prezinta povestea unei familii formata din scriitorul Jack Torrance, Wendy, sotia sa, si fiul lor, Danny.
Danny sufera de o boala, supranumita “stralucirea”, prin aceasta, avand puterea de a vedea si simti anumite lucruri, implicit ceea ce urmeaza sa faca tatal sau in hotelul in care urmeaza sa lucreze.

Avand probleme financiare, Jack accepta sa aiba grija pe timpul iernii de hotelul Overlook, alaturi de familia sa.
Din acest moment, se declanseaza o asa zisa ambiguitate a actiunii.

“Totul fusese bine pana cand l-a vazut pe Danny jucandu-se in zapada. Era vina lui Danny. Toate cate se intamplasera fusesera din vina lui Danny. El era cel care avea “stralucirea” sau ce oare putea fi chestia aia.”

Se intampla anumite fapte, apar obiecte si personaje stranii, iar alter-ego-ul lui Jack este definit prin dualitatea semnificatiilor:

“Isi privi mainile. Tinea pumnii strans inclestati, incordati,
(“Dumnezeule, cum as mai bea ceva”)
iar unghiile erau infipte in palme”

Totul este precedat de o crima care a avut loc nu cu mult timp inainte ca Jack si familia sa sa vina la hotelul Overlook. Insa numai Danny poate vedea intr-adevar ce avea sa se intample.Va reusi oare Danny sa ii convinga pe ceilalti ca ceea ce vede este intr-adevar ceva important?

Un roman savuros, cu elemente de supranatural, un roman care te tine in suspans, cu o focalizare puternica asupra unei alte parti a mintii umane, acea parte intunecata, care se dezvolta in functie de psihologia fiecarui individ.

Cartea este disponibila la editura Nemira, editia a III a, publicata in 2008. Poate fi comandata si online, aici.

Autor: Stephen King An aparitie: 2008
Titlu: Shining Pret: 32,44 RON
Nr. pagini: 608 Editura: Nemira
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.9/10 (17 votes cast)
Stephen King - Shining, 8.9 out of 10 based on 17 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Stephen King, _Comentator: Silvia Radu, Editura: Nemira | 1 Comentariu »

Un raspuns la “Stephen King – Shining”

  1. Alina Says:
    20, 12, 2010 la 12:49 am

    Danny nu sufera de nicio boala care se numeste stralucire. Danny este clarvazator iar Dick numeste asta o stralucire. Este o MARE deosebire.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.