Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Pusca de vanatoare

Articol postat de

Miercuri, 24 aprilie, ora 19.00 va avea loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) o nouă seară japoneză dedicată de această dată scriitorului Yasushi Inoue şi lansării nuvelei Puşca de vânătoare în colecţia “Raftul Denisei”, colecţie coordonată de Denisa Comănescu la Editura Humanitas Fiction. Invitaţi la dezbatere sunt: Angela Hondru, cunoscut niponolog, Elisabeta Lăsconi, critic literar, şi Şerban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii  Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane din Bucureşti. Moderatorul întâlnirii este Raluca Popescu, redactor-şef al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu prezentare de chimonouri susţinută de Laura Karaman, designer vestimentar – atelierul Tenshin.
Opera lui Yasushi Inoue cuprinde peste patruzeci de romane, optzeci de nuvele, un mare număr de proze scurte, mai multe volume de poezii, eseuri şi însemnări, jurnale de călătorie, volume de estetică şi critică literară. S-a impus ca prozator abia la vârsta de patruzeci şi doi de ani cu impresionantele nuvele Puşca de vânătoare şi Lupta de tauri.

Tradusă pentru prima dată din japoneză de Angela Hondru, Puşca de vânătoare este o proză poetică devenită clasică, de o intensitate emoţională extremă, în care însingurarea orientală nu poate fi atinsă nici de iubire şi nici de moarte.

„O proză delicată ca o petală de cireş, o operă fantomatică ce alunecă deasupra aparenţelor lucrurilor pentru a le pătrunde mai bine misterul: Yasushi Inoue este scriitorul cel mai limpede şi enigmatic al literaturii secolului XX.“

                                                                   Lire

 

„Inoue este un maestru al conciziei.“

                                            Der Spiegel

În cadrul serii japoneze vor fi prezentate următoarele chimonouri: chimono din mătase, stil Iromuji, folosit în general la ceremonia ceaiului; chimono mon-tsuki, stil formal de chimono ce are mon – însemnele familiei – imprimat pe spate în zona cefei; chimono de nuntă vechi de peste 100 de ani, cusut cu fir de aur; chimono în stil Houmongi, pictat manual şi Yukata, îmbrăcăminte neoficială din Japonia.

Laura Karaman este licenţiată în design vestimentar în cadrul Universităţii de Arte Bucureşti, specialitatea Modă. Preocupată de cultura şi tradiţia japoneză, a creat împreună cu Cristiana Buzilă conceptul vestimentar al branduluiTenshin.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
fb_share

renne

Subiecte: Stiri | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.