Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Simon Toyne – Turnul

Articol postat de

Simon Toyne - TurnulAutor: Simon Toyne;
Titlu: Turnul;

 “Turnul” face parte din trilogia “Sanctus”, primele doua carti fiind “Sanctus” si “Cheia”. Citindu-le pe toate trei, pot face comparatii intre ele si pot spune ca daca vorbim despre calitatea scriiturii, aceasta a scazut proportional cu aparitia cartilor. Prima m-a tinut in priza si mi s-a parut excelent scrisa si cu subiect incitant, a doua deja mi s-a parut exagerata intr-un final, iar a treia total trasa de par.

Din serie, “Turnul” mi s-a parut cea mai plictisitoare dintre toate. Totusi, e de remarcat naratiunea pe 3 planuri, din perspectiva lui Liv, a lui Gabriel si a agentului FBI Sheperd. Initial, ai impresia ca planurile sunt total paralele, ca nu au absolut nici o legatura, insa ulterior, itele se apropie, pentru ca intr-un final sa se intrepatrunda.

A meritat insa sa citesc a treia carte, si pentru a termina trilogia (mi se intampla deseori sa imi pun ambitia sa termin o carte, desi slaba, doar de curiozitatea de a-i afla finalul), dar mai ales pentru a vedea cum decurge relatia dintre Liv si Gabriel. Cei doi, uniti cumva de o dragoste de ordin metafizic (Liv simtea ca Gabriel traieste, desi toate semnalele exterioare demonstrau ca ar fi murit de molima, fiindca nimeni nu mai supravietuise bolii), vor trece prin experiente separate, din moment ce au fost despartiti din cauza aparitiei afectiunii necrutatoare.

Liv va fi o femeie puternica si cu o mare influenta pozitiva asupra celor din jur, reusind sa convinga mase de oameni sa aiba o abordare pasnica in loc sa scoata armele si sa se atace reciproc. Vazand cum reuseste sa fie atat de stapana pe ea, te astepti cumva sa posede niste calitati supranaturale, care in cele din urma nu apar. Si atunci te intrebi cum este posibil asa ceva? Oare este vorba exclusiv despre capacitatea ei de a fi un lider influent si charismatic? Sau era vorba despre faptul ca era femeie, frumoasa si poseda o inteligenta sociala dezvoltata, stiind cum sa le vorbeasca persuasiv oamenilor?

Impreuna cu Gabriel, cei doi formeaza un cuplu iesit din comun (si totusi fara puteri supranaturale…). Gabriel va fi singurul supravietuitor in fata molimei, care decimase sute de oameni in doar cateva luni. Medicii vor descoperi prin intermediul lui leacul pentru necrutatoarea boala, aspect care il ridica de asemenea pe Gabriel la stadiul de erou. Si nu, nici el nu avea puteri supranaturale. Sau poate nu in acceptiunea la care ne-am gandi noi, din scrierile fantasy.

Si de aceasta data, se impleteste fanatismul religios cu intriga politista si cu povestea de dragoste. Mixul poate avea drept scop incercarea de a atrage un public larg, astfel incat asteptarile de pe urma povestii sa corespunda unui numar cat mai mare de cititori.

Dincolo de toate, “Turnul” este o lectura pe alocuri incitanta, pe alocuri confuza si uneori plictisitoare, insa o recomand in special celor care au citit si primele doua carti din serie, pentru a avea o imagine completa a sortii celor doua personaje centrale, Liv si Gabriel. Finalul poate fi considerat de unii previzibil, de altii satisfacator, insa pentru a-ti face propria parere, iti recomand sa comanzi online “Turnul” de pe site-ul editurii All si sa il citesti, doar asa vei judeca romanul prin proprii ochi.

Autor: Simon Toyne An aparitie: 2014
Titlu: Turnul Pret: 39.99 lei
Nr. pagini: 504 Editura: All
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
Simon Toyne - Turnul, 9.5 out of 10 based on 4 ratings
fb_share

renne

Subiecte: Fara categorie | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.