Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Christine Golden – Stapanul clanurilor (Warcraft – Volumul 2)

Articol postat de

Christine Golden - Stapanul clanurilor (Warcraft – Volumul 2)Autor: Christine Golden;
Titlu: Stapanul clanurilor (Warcraft – Volumul 2);

Christie Golden alege sa construiasca aceasta poveste pe o fundatie cat mai apropiata de realitate. Insa atat de mult, incat nu ne putem abtine sa observam asemanarea cu alte “subiecte de inspiratie”. Thrall, Stapanul clanurilor, un sclav orc evadat si apoi ajuns conducator, putea foarte bine sa fie om si sa se numeasca Spartacus. Dincolo de asta, cartea se axeaza aproape in toatlitate pe o problematica interesanta: apucaturile rasiste in universul Warcraft. Din pacate, realizarea lasa de dorit

Thrall e capturat de mic, crescut in captivitate, “educat” si antrenat pentru a fi folosit de stapan, atat in arena, cat si ca un eventual comandant militar. Se indragosteste de o fata umana, pastreaza o parte din valorile umane si accepta altele din propria mostenire, totul intr-o inlantuire incredibila, cliseu peste cliseu. Fata de celelalte volume din serie, cea de fata are multe lipsuri la capitolul originalitate, desi e descrisa ca fiind “O poveste originala despre razboi, magie si eroism”.

O parte din aceasta poveste am regasit-o insa in campania jocului Heroes of Might and Magic 5, deci si reversul medaliei intra in joc. Cand te folosesti de imaginatia altora drept sursa de inspiratie, oare cum te simti cand altii iti fac acelasi lucru? Oricum, Christie Golden a scris si mai multe carti in cateva serii intereante, cum ar fi Star Wars.

Actiunea e extrem de previzibila, din pacate, si nu am observat nici o nuanta subtila care sa salveze ceva din Stapanul clanurilor. Insa, pentru fanii hard-core, chiar si cartea de fata e mai buna decat nimic. Drept urmare, o puteti comanda online de pe siteul editurii Amaltea.

Autor: Christine Golden An aparitie: 2004
Titlu: Stapanul clanurilor Pret: 22 RON
Nr. pagini: 237 Editura: Amaltea
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.5/10 (8 votes cast)
Christine Golden - Stapanul clanurilor (Warcraft – Volumul 2), 8.5 out of 10 based on 8 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Christine Golden, _Comentator: Alex Sima, Editura: Amaltea | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.