Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Franz Alexander – Medicina psihosomatica

Articol postat de

Autor: Franz Alexander;
Titlu: Medicina psihosomatica;

Relatia minte-corp a reusit sa construiasca o punte intre medici si psihologi. Unul dintre cei preocupati de studierea conexiunii dintre tensiunile psihologice si afectiunile fizice este si psihiatrul Franz Alexander. Medicina psihosomatica a reunit cercetarile menite sa revolutioneze tratamentul bolilor.

Franz Alexander este un reprezentant al scolii psihanalitice, fiind printre primii absolventi ai Institutului de Psihanaliza din Berlin. A studiat medicina la marile universitati europene, printre care si Cambridge si nu s-a oprit pana ce nu a descoperit cauzele psihologice din spatele unui diagnostic pus de clinicieni. Alaturi de psihanalistii care au initiat cercetarile privind relatia dintre psihic si corp, Franz Alexander a fost un pionier al psihosomaticii.

Psihosomatica propune o viziune mai profunda asupra bolilor si tulburarilor fizice. Cele saisprezece capitole care alcatuiesc lucrarea lui Franz Alexander analizeaza tensiunile si evenimentele dificile care au fost depasite prin tratamentul medical sustinut si de interventia psihoterapeutica. In primele capitole, Franz Alexander le propune cititorilor o scurta istorie a studiilor care au imbinat medicina si psihologia. Autorul nu exclude beneficiile unei interventii medicale, ci ofera si un suport psihologic menit sa faciliteze vindecarea.

Franz Alexander a reunit studiile colegilor de la Institutul de Psihanaliza din Chicago. Ei au reusit sa identifice, analizand biografiile pacientilor( in special dificultatile emotionale si relatiile sociale), cauzele unor afectiuni precum ulcerul peptic, hipertiroidismul, gastrita, dificultatile legate de sistemul excretor, bolile sistemului vascular sau ale pielii. Anxietatea, dependenta adultului de figurile parentale, compensarea sentimentului de inferioritate sau conflictul dintre nevoia de a fi aparat, protejat si dorinta de a fi independent, pentru a scapa de insecuritate, stau la baza catorva afectiuni prezentate in aceasta carte.

Cand blocajele, conflictele si tensiunile nu pot fi exprimate, corpul preia mesajele psihicului si determina aparitia bolii pentru a trage un semnal de alarma cand lumea interioara este ignorata. Desi pare ciudad si greu de acceptat, anumite boli ii pot aduce un beneficiu pacientului. Il atentioneza ca nu si-a mai luat in serios universul psihic si il obliga sa-si redescopere niste resurse demult uitate. Simptomul poate fi considerat o exprimare simbolica a dificultatilor emotionale care nu au fost constientizate si rezolvate…inca.

Dupa ce veti citi aceasta carte, veti privi altfel relatia dintre copilarie, dezvoltarea personalitatii si propriul corp. Puteti comanda online cartea Medicina psihosomatica de pe site-ul editurii Trei.

Autor: Franz Alexander An aparitie: 2008 (tradus in limba romana)
Titlu: Medicina psihosomatica Pret: 27.3 RON
Nr. pagini: 348 Editura: Trei
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Franz Alexander - Medicina psihosomatica, 10.0 out of 10 based on 1 rating
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Franz Alexander, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Trei | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.