Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Danilo Kis – Enciclopedia mortilor

Articol postat de

Autor: Danilo Kis;
Titlu: Enciclopedia mortilor;

In ciuda titlului macabru, volumul Enciclopedia mortilor cuprinde unele dintre cele mai frumoase proze scurte pe care le veti citi. Danilo Kis a readus la viata personaje ce s-au pierdut in tunelul secolelor in care adevarul istoric si legendele se contopeau, iar fantasticul, realismul magic si realismul brut ii jucau feste imaginatiei. Pentru fanii lui Borges, un maestru al prozelor scurte in care fictiunea se dezlantuie si realitatea este acaparata usor-usor de imaginarul dilatat, acest volum este o lectura memorabila. Danilo Kis a fost comparat si cu marele scriitor argentinian datorita acelui rar talent ce-l ajuta sa deturneze banalul spre o galerie de tablouri halucinante, pline de figuri misterioase, umbre dramatice si intelesuri enigmatice. Istoria Balcanilor povestita de scriitorul provenit dintr-o familie de supravietuitori se imbina cu miturile si personajele din Asia Mica, desertul Sinai sau Arabia. Va invit sa cititi intreaga recenzie pe BookMag.

Autor: Danilo Kis An aparitie: 2008 (tradusa in limba romana)
Titlu: Enciclopedia mortilor Pret: 9.99 RON
Nr. pagini: 240 Editura: Polirom
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (65 votes cast)
Danilo Kis - Enciclopedia mortilor, 10.0 out of 10 based on 65 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Danilo Kis, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Polirom, Libraria: Elefant.ro | 1 Comentariu »

Un raspuns la “Danilo Kis – Enciclopedia mortilor”

  1. Danilo Kis - Cripta pentru Boris Davidovici | TownPortal - Carti Says:
    20, 08, 2013 la 9:46 am

    […] Danilo Kis – Enciclopedia mortilor […]

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.