Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Kathryn Walker – Mistere venetiene

Articol postat de

Kathryn Walker – Mistere venetiene

Autor: Kathryn Walker
Titlu: Mistere venetiene

Mistere venetiene este cartea care te cucereste incepand cu titlul, cu coperta si continuand cu continutul plin de mister, suspans si dragoste.

Romanul este debutul lui Kathryn Walker in literatura. Este o lectura placuta, prin intermediul careia cititorul se poate imagina in mijlocul Venetiei senzuale, caci acolo se desfasoara actiunea.

Nel Everett este personajul principal, eroina romanului. Totul incepe cand ea hotaraste sa isi paraseasca sotul, Antony, un muzician cu succes pe scena. Ajunge in Venetia, unde, ratacind pe strazi, salveaza un catelus din mainile unor copii rautaciosi. Il duce la hotelul unde statea si are grija de el.

Mi-am concentrat toata atentia asupra vietii lui Casanova si am observat cu minutiozitate totul. Am uitat pentru o ora cu totul de mine, incercand sa imi imaginez Venetia secolului optsprezece, cum era sa porti aceste vesminte, sa te imbaiezi in acele cazi, sa il cunosti si poate chiar sa fii indragostita – nebuneste, bineinteles – de Giacomo Casanova.

Catelul, putem spune, este cheia catre o noua viata pentru Nel, caci, intr-o zi, un barbat recunoaste animalul si o duce pe femeie la stapana de drept a acestuia. Nel ajunge astfel in palatul unei contese si se naste o idila intre ea si Matteo, un restaurator angajat de contesa. Astfel, Nel isi gaseste o noua pasiune si participa la descoperirea misterului unei fresce, care se arata a fi valoroasa.

Ne-am apropiat de perete. Printr-un furnir dens am reusit sa disting niste vesminte de un verde pal, poate o parte dintr-un brat si partea superioara a unui corp fara cap ce parea sa fi apartinut unei femei. Mai jos, un fragment auriu ce reprezenta un singur ochi verde. Ce ar fi putut fi frunze sau cercuri.

Parcurgand paginile romanului, se poate descoperi lumea artei, cu misterele ei, dar si o lume a trecutului. Nel descopera povestea de dragoste a Clarei, o scriere de acum cateva secole, un jurnal din 1505. Clara, o tanara pictorita, isi marturisise in scris drama, povestea trista dintre ea si Zorzi de Castelfranco, iar acest lucru ajuta la dezlegarea misterului frescei.

Astfel, in ultima parte a romanului se pastreaza constant suspansul din trei unghiuri sau puncte de vedere: cum se va termina idila dintre Nel si Matteo, care a fost destinul Clarei si cine a pictat fresca din palatul contesei.

Mistere venetiene este o carte care merita citita pentru personajele sale, pentru misterele care le ascunde, pentru descrierile pe care le contine si, mai ales, pentru acea legatura pe care o creeaza intre prezent si trecut.

Puteti comanda online Mistere venetiene de Kathryn Walker de pe siteul editurii Tritonic.

Autor: Kathryn Walker An aparitie: 2009
Titlu: Mistere venetiene Pret: 33.6 RON
Nr. pagini: 280 Editura: Tritonic
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.9/10 (11 votes cast)
Kathryn Walker – Mistere venetiene, 9.9 out of 10 based on 11 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Kathryn Walker, _Comentator: Adina Antonie, Editura: Tritonic | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.