Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Stephen King – Jocul lui Gerald

Articol postat de

Stephen King - Jocul lui GeraldAutor: Stephen King
Titlu: Jocul lui Gerald

Jocul lui Gerald este un psihothriller, care, desi are putine personaje si actiunea se desfasoara mai tot timpul in dormitorul unei cabane, nu poate fi lasat din mana pana la final.

Stephen King nu inceteaza sa ma surprinda. Fiecare carte este diferita de celelalte pe care le-a scris: altfel de personaje, alt decor, altfel de actiune. Gerald este sotul lui Jessie Burlingame, iar jocul sau este unul erotic in care o implica si pe sotia sa. Jocul este unul al puterii si al controlului prin care isi satisface poftele.

Si, in vreme ce Gerald rasuci cheita in a doua pereche de catuse, iar ea auzi declicul chiar deasupra urechii sale stangi, intelese ca, cel putin din punctul ei de vedere, nu mai avea nici un sens prefacatoria ca regulile impuse de jocul lui Gerald i-ar provoca o stare de buna dispozitie.

Pe Jessie o gasim in dormitorul unei cabane de pe malul unui lac, cu mainile imobilizate de tablia patului cu niste catuse. Casatorita de saptesprezece ani cu Gerald, accepta la inceput sa ii faca jocul, dar dupa un timp incearca sa il convinga sa renunte la el. Incapatanarea sotului face ca lucrurile sa ia o alta intorsatura.

O privi cu infinita tristete, in vreme ce isi petrecu palma mainii stangi peste botisorul umflat – bietul Gerald, tras pe sfoara de o femeie perversa care il atrasese in padurea asta salbatica si apoi nu isi indeplinise indatoririle sexuale. Bietul Gerald, cel tras pe sfoara, nu dadea nici un semn c-ar fi avut intentia sa ia cheile catuselor de pe masura de langa usa baii.

Cand se lasa noaptea, pe Gerald il putem vedea zacand pe jos, mort, iar pe Jessie inca legata de pat si prada intunericului, a delirului si a cosmarurilor. Il viseaza pe tatal ei decedat, o creatura o urmareste din umbra, un caine se hraneste din corpul sotului ei, nu poate scapa din catuse deoarece cheia se afla pe o masa, departe, si nu are cine sa vina sa o salveze pentru ca, in jurul cabanei, e pustiu, e izolata.

Ii vin in minte tot felul de idei pentru a scapa. Incearca sa ajunga la telefon, dar acesta nu mergea. Incearca sa isi unga incheieturile cu crema de pe raftul de deasupra ei, dar este speriata de caine si scapa cutia pe jos. I se face sete si isi confectioneaza un pai din hartie. Prinsa de pat se zbate pentru a scapa de suferinta si de un cosmar legat de tatal ei, pe care il are din copilarie. Ajunge la masuri extreme si isi taie vase de sange pentru a-i aluneca mana din catuse.

Degetele ii erau acoperite cu un strat foarte gros de sange inchegat. Parca un zugrav nebun ii mazgalise antebratul cu bale de vopsea rosie. Catusa de-abia se mai distingea din suvoiul de sange. Jessie isi dadu seama ca venise clipa.

Reuseste Jessie sa scape sau nu? Supravietuieste sau moare in incercarea de a se elibera?

Puteti comanda online Jocul lui Gerald de Stephen King de pe siteul editurii Nemira.

Autor: Stephen King An aparitie: 2008
Titlu: Jocul lui Gerald Pret: 35,91 RON
Nr. pagini: 369 Editura: Nemira
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.6/10 (10 votes cast)
Stephen King – Jocul lui Gerald, 9.6 out of 10 based on 10 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Stephen King, _Comentator: Adina Antonie, Editura: Nemira | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.