Promotii

Elefant.ro - Premium

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

Elefant.ro - Premium

Fanus Neagu – Ingerul a strigat

Articol postat de | 05. 05. 2009

Titlu: Ingerul a strigat;
Autor: Fanus Neagu;
Anul aparitiei: 2009;

Spuneam intr-o alta recenzie ca volumul respectiv merge citit cu un fundal sonor specific. Acelasi lucru este valabil si pentru Ingerul a strigat al lui Fanus Neagu. Piesa potrivita, (chiar daca nu va place muzica bisericeasca) poarta mai mult sau mai putin acelasi nume: Ingerul pastorilor a strigat. Si ar mai merge citit la gura sobei, la lumina lumanarilor sau a unui felinar.

Trecand peste biografia scriitorului si peste prietenii si animozitati, o sa citez doar un mic fragment din interviul luat lui Fanus Neagu si prezentat in Jurnalul National:

In 1968, cand a aparut romanul, Zaharia Stancu intr-o sedinta de birou a Uniunii Scriitorilor – eram pe-acolo si eu, si Nichita – se opreste si anunta: “Vreau sa va spun ca azi-noapte am citit o carte. Unul din cele mai bune romane romanesti din ultimii 20 de ani, Ingerul a strigat”. Nichita ma trage de maneca si-mi spune: “Batrane, mult trebuie sa te urasca Stancu, ia uite cine-i vizavi!”. Vizavi erau Preda, Barbu si Titus.

Cam asa a fost descris Ingerul a strigat de mai toti cititorii sai. Unul dintre cele mai bune romane romanesti din ultimii X ani. Cifra a fost singura care s-a schimbat, locul cartii ramanand acelasi.

Accentele autobiografice ale cartii (si mai ales personajele reale care au inspirat caracterele din povestire) adauga un plus de atmosfera si de veridicitate.

Povestea merita sa fie citita, mai ales ca Fanus Neagu e unul dintre putinii scriitori “clasici” romani care mai sunt in viata. Cartea apare maine in colectia Biblioteca pentru toti, dar o puteti castiga si participand la concurs.

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Fanus Neagu - Ingerul a strigat, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
fb_share

renne

Subiecte: Colectia: Jurnalul National, Editura: Litera, _Autor: Fanus Neagu, _Comentator: Alex Sima | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.